Coronainformation Boden

Ändrade öppettider, inställda arrangemang m.m.

Vi är alla en del av samhället och måste göra vårt för att bidra till en minskad smittspridning av Coronaviruset (covid-19) och en minimerad exponering för alla som tillhör en riskgrupp. Därför har vi nu tagit till några olika åtgärder.

Från och idag fredag 20 mars har vi ändrade öppettider på biblioteket. Idag stänger vi klockan 17, imorgon lördag har vi öppet 11-15. Därefter, från och med måndag den 23 mars, har vi öppet måndag-fredag 11-17. Ett bokinkast finns på den rosa väggen intill biblioteket och det kommer från och med nu att vara öppet hela tiden under Enter Gallerias öppettider. Om du hellre vill lämna tillbaka dina böcker där (även under våra öppettider) går det bra.

Vi ställer även in alla våra kvarvarande arrangemang för terminen. Vi hoppas kunna återkomma med de flesta av de nu inställda arrangemangen till hösten istället.

Vi ber er också att inte besöka oss om ni har symptom på influensa eller covid-19 (feber, hosta, snuva, muskelvärk, huvudvärk, andningsbesvär etc.). Be någon som är frisk att hämta dina reservationer eller låna/lämna dina böcker (glöm inte att skicka med ditt lånekort/ID-kort). Om du vill göra ett omlån på böcker du har hemma kan du även ringa (tel. 0921-62480) eller skicka e-post till oss (biblioteket@boden.se). Våra telefontider kommer att vara 10-17 under vardagar.

Vi kommer att vara generösare än vanligt med förseningsavgifter och max antal omlån, undantaget reserverade böcker och fjärrlån. Vi påminner också om att du kan låna 3 e-böcker/e-ljudböcker i månaden här på vår hemsida eller i appen Biblio.

När du besöker oss ber vi dig att inte korsa golvmarkeringarna vid utlånings- och informationsdisken. De är ditsatta för att bevara ett säkert avstånd mellan låntagare och personal. För både er och vår skull. Vi ber er också att hålla avstånd från varandra inne i biblioteket. För att minska smittspridning, tänk också på att hosta och nysa i armvecket, samt att tvätta händerna med tvål och vatten ofta.

Mer information om coronaviruset finns på Folkhälsomyndighetens hemsida

Här finns även information på många olika språk

Nya öppettider

 1. maj 25
  måndag
  1. 11:00-17:00
 2. maj 26
  tisdag
  1. 11:00-17:00
 3. maj 27
  onsdag
  1. 11:00-17:00
 4. maj 28
  torsdag
  1. 11:00-17:00
 5. maj 29
  fredag
  1. 11:00-17:00
 6. maj 30
  lördag
  1. Stängt
 7. maj 31
  söndag
  1. Stängt
 1. E-böcker

  Vill du läsa en bok på din surfplatta eller smarta telefon? Biblioteken i Norrbotten har ett stort utbud av e-böcker. Söker du en speciell titel eller författare, använd sökrutan.

 2. E-ljudböcker

  Vill du lyssna på en e-bok? Här har vi samlat några listor som vi hoppas ska ge dig inspiration. Söker du en speciell titel eller författare så kan du använda sökrutan.

 3. Pressreader

  Läs tidningar digitalt med ditt bibliotekskort!