Africka

En klassisk science fiction med utomjordiska varelser, men i modern tid.

Sandra är en journalist som är på uppdrag i Afrika tillsammans med filmaren Tom. På väg hem blir de stoppade av ett oväntat telefonsamtal från Sverige. Deras chef berättar att utomjordingar synts i närheten av dem och ber dem åka tillbaka för att kolla upp saken. De hamnar i en kaosartad situation där de mitt i djungeln får uppleva hur mystiska pyramider tycks växa upp av sig själva och varelser rör sig bland dem.

En mängd journalister från hela världen samlas och även ledande politiker anländer. Alla väntar med spänning på att de okända varelserna ska prata med dem. De tycks dock totalt ointresserade av något annat än sina egna förehavanden. Politiker och militär blir allt mer frustrerade och överväger till slut att sätta in kärnvapen och man kan misstänka att det kommer att ta en ände av förskräckelse. Dock avrundas historien med att Sandra ger sig av med rymdvarelserna men en fortsättning kommer snart, Den enda dåliga människan i världen.

Klassisk 

Africka känns delvis som klassisk science fiction där det handlar om utomjordiska varelser som anländer till jorden, men den är förlagd till modern tid och man kan mycket väl börja tänka på att detta skulle kunna hända i verkligheten. När jag lade ifrån mig boken var det med en känsla av att jag ville veta mer och det borde inte sluta så här. Men så fick jag läsa att en fortsättning ju är planerad och hoppas verkligen att man då ska få veta vad som egentligen hände med Sandra och varför har rymdvarelserna kommit till jorden. Det känns som att det finns lösa trådar att nysta upp.

Författaren KG Johansson har i många år undervisat på Musikhögskolan i Piteå och även ägnat sig åt forskning. Han har förutom vuxenböcker också skrivit ungdomsböcker samt böcker inom musik.

Läs mer om författaren: http://www.kgjohansson.se/

Fler tips från Annelill

 1. Korpmåne

  Av: Henriksson, Therese Tipsat av: Annelill Mickelsson Vallin

  Det här är en ungdomsbok som jag tror kan tilltala många, i synnerhet ungdom i glesbygd kan säkert känna igen sig i den här boken. Miljöbeskrivningarna var oerhört bra gjorda. Lägg sedan till spänningsmomentet med övernaturliga inslag - en pärla även för fantasyentusiasterna.

 2. Jaktstigen med Nore och Levi

  Av: Stridsman, Erica Tipsat av: Annelill Mickelsson Vallin

  En härlig barnbok där det med fart och fläkt skildras en dag i den norrbottniska höstskogen.

 3. Ekon av längtan

  Av: McKinley, Tamara Tipsat av: Annelill Mickelsson Vallin

  Om kärlek i skuggan av krig och hemligheter som inte kan döljas för evigt.

Visa fler sidor...

Målgrupp:

Taggar:

Tipsat av: Annelill Mickelsson Vallin den 15 juli 2015