Alma Whittakers betydelsefulla upptäckter

Äventyr och naturhistoria i en intressant roman om att hitta sig själv och meningen med livet.

Handlingen utspelar sig på 1800-talet och vi får följa Alma Whittaker genom hela hennes liv. Hon är dotter till två välbärgade botaniker och hon kommer själv att bli botaniker och forskare. Alma fick tidigt vara med på familjens middagar med kända vetenskapsmän där det både diskuterades och gjordes upp affärer.

Kärlek, val och konsekvenser

Lekkamrater var det inte tal om förrän de fick en ny granne som hade en jämnårig dotter. Alma ser på sin nya vän med förundran, hon är vacker och verkar så sorglös. Det är något som Alma fascineras av och stundtals avundas eftersom Alma har ett ansikte som en gröttallrik enligt fadern och är både kort och kompakt. Trots det kommer Alma drabbas av kärleken och Ambroce är vacker som en dag, en konstnär och drömmare. Men kommer de att förstå varandra och klara av att hålla kärleken vid liv, en drömmare och en vetenskapsman?

Det här är spännande långläsning med intressanta ingredienser som vänskap, kärlek och meningen med livet. Det handlar om olika val som Alma gör, om dess konsekvenser och om sökandet efter sanningen.

Fler tips från Yvonne

  1. Yvonne: trädgård & lite annat

    Yvonne tipsar helst om trädgård när den säsongen sätter igång. Däremellan blir det allt möjligt. Gärna ljudböcker.

Målgrupp:

Taggar:

Tipsat av: Yvonne M Nilsson den 7 oktober 2020