Av samma blod

Det behövs en riktigt spännande bok om vår tids smärtpunkter: migration, flyktingkris och extrema politiska ideologier. Nu finns den!

En svensk polis hittas mördad utanför en bordell nära Greklands gräns mot Turkiet. Han har jobbat med gränsbevakning och kontroll av flyktingströmmarna där. Att en svensk polis på utlandstjänst tycks ha köpt sex lockar förstås fram skandalhungern hos media. En svensk journalist åker till Grekland för att rapportera om fallet men börjar komma en mycket större – och farligare - historia på spåren.

Vi får också följa den mördade polisens dotter. Hennes far har skickat henne ett USB-minne som visar sig innehålla mycket farlig information. Och någon verkar kunna ta till vilka medel som helst för att komma över det.

Ingenting är som det synes vara i den här berättelsen. Man vet aldrig vem man kan lita på och vem som är korrumperad. Den sunkiga bordellen är bara en liten del i ett stort affärsimperium, ett imperium som har förbindelse med kretsar med mycket mörka politiska avsikter.

Det är ruggigt spännande och extra ruggigt är att inga brott blir uppklarade, ingen blir dömd.  Och någonstans därute lurar mörkret, såväl i boken som i verkligheten.

Av samma blod finns att låna och läsa som e-bok.

Den finns att hämta på Legimus för dig som är användare, inläsare är Annica Smedius >>> 

Målgrupp:

Taggar:

Tipsat av: Jan Olofsson den 24 mars 2017