Berövad

Tänk dig att du kommer in i hallen hemma och dina föräldrar beter sig som om du är ett spöke! De har nämligen inte sett dig på över tre år medan du bara trodde att du varit borta på läger en vecka.

Du som vill läsa en fascinerande psykologisk thriller har hittat rätt!

Angie är tretton år när hon blir bortrövad från ett scoutläger. När hon kommer tillbaka tre år senare har hon glömt precis allt hon varit med om. Kring hand-och fotleder har hon djupa ärr som efter rep eller kedjor så någon har hållit henne fången.

Angie börjar långsamt anpassa sig till ett vardagsliv men fattar inte vem det är som städar hennes rum på natten eller vem som hela tiden flyttar gungstolen i hennes rum, eller varför hon är så fruktansvärt trött hela tiden. Vissa dagar vet hon knappt om hon varit i skolan eller inte. Hennes gamla vänner flyr henne, alla utom Kate. Hon blir Angies räddningsventil och stora stöd tillsammans med doktor Grant.

Den här boken är en av de mest spännande ungdomsböcker jag någonsin läst och i slutet får vi en bra förklaring till vad som menas med ”dissociation”, det vill säga dissociativ identitetsstörning eller personlighetsklyvning. Något man kan råka ut för när man, som Angie, drabbats av ett fruktansvärt trauma.

Boken finns som talbok. Läs om vem som får låna talböcker>>>

Målgrupp:

Taggar:

Tipsat av: Agneta Krohn Strömshed den 4 september 2017