Blindtunnel

Tove Alsterdals böcker är rena välgärningen för vår historielöshet – hon berättar det vi inte visste att vi ville veta.

Min enda invändning mot den här spänningsromanen är att den tar slut alldeles för fort – den gick nämligen inte att lägga ifrån sig!

Sonja och Daniel Åström är ett svenskt par med utflugna barn. Daniel har blivit sjuk av sitt arbete, och betett sig så illa att han tvingats sluta – så de vill båda börja på nytt där ingen känner dem. De köper en övergiven och nergången vingård ett par timmars bilväg från Prag.

Med liv och lust ger de sig in i renoveringen och planerar att starta upp vintillverkningen igen. Sonja anlitar en äldre granne, Jan, som trädgårdsmästare. Han säger att trädgården innehåller många ovanliga rosor och Sonja tänker att hon med hans hjälp kan lära sig.

Rosor och en murad vägg

På ett värdshus inne i den närliggande staden träffar Sonja en engelsktalande kvinna, Anna Jones, som visar sig vara jurist och intresserad av att titta på det något ofullständiga köpekontraktet – det saknar nämligen namn på den ursprungliga ägaren.

En dag när Daniel jobbar nere i källaren upptäcker han en murad vägg som inte finns med på ritningen. Bakom väggen hittar han det som blir starten på en mardröm.

Boken finns också som ljudbok, inläst av Gunilla Leining.

Läs om Tove Alsterdal på Norrbottensförfattare.

Fler norrbottenstips från Agneta

 1. Våra älskade trädgårdsrum i norr

  Av: Carlander, Laila Tipsat av: Agneta Krohn Strömshed

  När våren kommer vill man planera och plantera och vad passar bättre än en inspirerande trädgårdsbok speciellt för Norrbotten?

 2. Kyla

  Av: Henriksson, Therese Tipsat av: Agneta Krohn Strömshed

  Kyla fick mig att offra delar av nattsömnen.

 3. Flytten

  Av: Stoltz, Lina Tipsat av: Agneta Krohn Strömshed

  När kriget kom tvingades Sam och hans familj att fly.

 4. Mellan dig och dig

  Av: Kieri, Katarina Tipsat av: Agneta Krohn Strömshed

  2012 kom den här, i mitt tycke, underbara ungdomsromanen av Katarina Kieri. Boken utspelar sig i Norrbotten – namnet Luleå uttalas inte men jag som bor i Luleå känner igen mig på många ställen i det Katarina beskriver. Jag inbillar mig att huvudpersonen Tora bor på Tunastigen (i boken benämnd Vallstigen).

 5. Den jag vill vara

  Av: Stoltz, Lina Tipsat av: Agneta Krohn Strömshed

  Lina Stoltz kan verkligen konsten att skriva lättläst som också är mycket läsvärt.

Visa fler sidor...

Fler tips på Tove Alsterdals böcker

 1. Kvinnorna på stranden

  Av: Alsterdal, Tove Tipsat av: Jan Olofsson

  Det är befriande att kunna tillgodose sitt behov av spänning utan förutsägbara kriminalgåtor och trötta poliser. Kvinnorna på stranden är i stället en thriller som placerar sig mitt i ett samtida drama.

 2. Låt mig ta din hand

  Av: Alsterdal, Tove Tipsat av: Jan Olofsson

  Varför lämnar en kvinna man och barn för att kämpa med revolutionärer i Latinamerika? Och vad har det för samband med en kvinna som faller från en balkong många år senare?

 3. Rotvälta

  Av: Alsterdal, Tove Tipsat av: Solveig Nordmark

  ”Nu har det hänt igen. Polisen har släppt ut en sexdåre. Han har våldtagit och mördat och nu går han fritt omkring igen”. Rykten färdas fort och som dömd brottsling är det svårt att bli kvitt sitt förflutna, särskilt när man bor i glesbygden. Tove Alsterdal har återigen skrivit en roman som håller mig fången från första till sista ordet.

 4. Blindtunnel

  Av: Alsterdal, Tove Tipsat av: Agneta Krohn Strömshed

  Tove Alsterdals böcker är rena välgärningen för vår historielöshet – hon berättar det vi inte visste att vi ville veta.

 5. I tystnaden begravd

  Av: Alsterdal, Tove Tipsat av: Kristian Priemel

  I denna kombinerade deckare- och spänningsroman finns historik- och nutidspänning som relaterar några inte så kända händelser i Tornedalen. Bokens titel är klockren eftersom tystnaden i romanen är något som är genomgående.

 6. Vänd dig inte om

  Av: Alsterdal, Tove Tipsat av: Kristina Ström

  Jag kommer aldrig härifrån tänker Eva när hon anländer till häktet Kronoberg på Kungsholmen misstänkt för mord på sin före detta man Svante.

Taggar:

Tipsat av: Agneta Krohn Strömshed den 20 februari 2019