Dödligt arv

Ett oväntat arv, en uttråkad hemmafru och Franska Rivieran är ingredienser i detta mysterium med starka Agatha Christie-vibbar.

Vi är i London, året är 1948. Eve Forrester, en hemmafru fast i ett kärlekslöst äktenskap utan barn, sitter och stirrar ut på regnet. Posten kommer och avbryter hennes tristess. Bland de vanliga breven hittar Eve ett brev från en advokat med besked om att hon har fått ett arv från en välbärgad mystisk främling. Hon ska infinna sig på ett advokatkontor i London för ytterligare information. Eves man tror det är bluff och båg men de bokar en tid för att gå dit. 

För att få sitt arv och veta mer måste Eve resa ner till Franska Rivieran. Resa och hotell betalas genom den mystiske främlingen. Hennes man kan inte lämna sitt företag och undrar om det är en så bra idé att åka. Men Eve känner att hon vill få veta mer och att hon behöver ett äventyr. Hon tar tåget och reser själv ner för att få svar på sina frågor. Planen är att åka dit och få informationen och snabbt åka hem till London igen. 

Filmisk berättelse

Arvet visar sig bestå av en del av en underbar rosa villa med fantastisk utsikt över medelhavet. Allt känns som en dröm som går i uppfyllelse. Eve reser från gråtrista efterkrigets London till soliga färgglada Rivieran. Men visst ska hon sälja och åka hem till sin man?  

Men när Eve minglar med filmstjärnor och författare på glamorösa fester börjar obehagliga saker hända. Mörka familjehemligheter avslöjas när hon vill gå till botten med det oväntade arvet och varför denna okända människa ville ge henne något.  

Det här är en väldigt spännande och filmisk berättelse med bra driv. Den kan även väcka reslusten. För vem kan säga nej till en trip till Rivieran. 

För dig med läsnedsättning finns Dödligt arv att låna på Legimus.

Fler tips från Julia

 1. Det vita kallbadhuset

  Av: Steen, Thorvald Tipsat av: Julia Åhl Kunto

  “Bygger inte allas liv på en lögn?”

 2. Sång till Polstjärnan

  Av: Aronson, Stina Tipsat av: Julia Åhl Kunto

  “Polstjärnan brann på valvets mörkaste fläck. Av ljuset från stjärnorna och glansen från snön vävdes ett slags skimmer som hängde halvvägs uppe i rymden. Men även det var mer stillhet än ljus. Själva vinterkölden var stel och andlös.”

 3. Regnvakt

  Av: Rosnay, Tatiana de Tipsat av: Julia Åhl Kunto

  “Den här Parisresan verkade ha rivit upp allt inom honom, strött salt i gamla sår och orsakat nya.”

 4. Olive, Again

  Av: Strout, Elizabeth Tipsat av: Julia Åhl Kunto

  Navigating life with heart attacks, friends, poems and pedicures.

 5. Where the Crawdads Sing

  Av: Owens, Delia Tipsat av: Julia Åhl Kunto

  A mysterious death, an abandoned child and the wild, beautiful and harsh marshland are some of the ingredients of this gripping novel.

Målgrupp:

Taggar:

Tipsat av: Julia Åhl Kunto den 8 april 2020