Den nya klubben

Tycker du att fotboll är det bästa som finns? Drömmer du om att en dag få spela i FC Barcelona som proffs? Det gör Johan.

Johan spelar i andralaget i grannbyn tillsammans med sina bästa kompisar Nikolaj och Emil. Alla väntar de med spänning på dagen när de ska bli uppflyttade till första-laget där de allra bästa får vara med.

Och så kommer äntligen möjligheten för Johan och Nikolaj. Den stora dagen kommer hela Johans familj till planen för att se honom spela och han är nervös för att inte göra bra ifrån sig. I andra halvlek får Nikolaj komma in och spela och Johan väntar ivrigt på sin tur, men tiden går. I slutänden får han bara några minuters speltid innan matchen är över. Stor besvikelse.

Nytt lag

Nästa match blir det ingen skillnad och Johan känner hur han surnar till. Var det det här han sett fram emot? Nej, nu räcker det! Han går argt ifrån planen. Vill han verkligen fortsätta på det här sättet? Men vad ska han göra annars? Det finns inga fler lag. Då får Johan och hans kompisar en idé. De ska starta ett eget lag.

Det här är den första delen i en serie om klubben FC Mezzi. Boken är lättläst och innehåller fotboll till max. Den kommer säkert att hitta läsare bland både pojkar och flickor i lågstadieåldern.

 

Målgrupp:

Taggar:

Tipsat av: Annelill Mickelsson Vallin den 20 oktober 2017