Det hänger en ängel ensam i skogen

Nu har jag läst en av de mest spännande deckarna på länge, spännande och obehaglig. Så pass obehaglig att jag inte ville läsa den innan jag skulle sova.

Början av boken utspelas på en enslig ö ute i havsbandet där Mia Kruger, eller Mia Månstråle, har köpt ett litet hus. Hon är i väldigt dålig psykisk balans efter att hennes tvillingsyster dött av en överdos. Mia har bestämt sej för att återförenas med systern exakt tio år efter hennes död, 18 april 2012.

Men så inträffar ett fruktansvärt mord på en liten flicka. Mias före detta kollega Holger Munch dyker oannonserat upp på ön för att försöka övertala henne att åtminstone hjälpa till med detta fall.

När bröderna Tobias och Torbern under en lek i skogen gör en gräslig upptäckt inser utredarna att nu handlar det om jakt på en seriemördare som inriktat sej på små flickor. Är det så att det är en personlig vendetta mot Holger Munch, och i så fall varför? Har det att göra med den lilla flicka som för sex år sen försvann från ett sjukhus och som polisen misslyckades att finna? Och vad har de religiösa flickorna i skogen för betydelse i utredning? Vad är det för konstigt med kvinnan med de olikfärgade ögonen?

Mia, Holger, Kim, Ludwig, Curry, Anette och den nyanställde dataexperten Gabriel ställs inför en mördare som hela tiden ligger steget före. Hur ska de hinna få fast mördaren innan fler barn försvinner?

Totalt slutkörda drabbas teamet av ännu en personlig tragedi och nu finns knappt någon tid kvar. Tack vare en tonårstjej som avskyr att sälja lotter kan den största tragedin för Holger Munch avvärjas och slutet på boken är rafflande.

Jag väntar otåligt på att få träffa alla huvudpersonerna igen i ännu en läsupplevelse!

Wahlström &Widstrand, 2014

Det hänger en ängel ensam i skogen finns att läsa som e-bok. Finns även som talbok för dig med läsnedsättning, inläsare Anna Godenius. Låna direkt i  katalogen.

 

Målgrupp:

Taggar:

Tipsat av: Gunilla Almqvist den 5 april 2015