F som I sämst

Kan det bli sämre än sämst?

Vi får följa Jonna i hennes vardag. Hon har inga vänner och det går dåligt I skolan. Hon kan till och med bli tvungen att gå om ett år. Jonna brukar låsa in sig I sitt rum för att se på youtube och äta godis och ibland snorkråkor. Hon pratar inte för hon tycker inte det finns något att säga. 

Jonnas äldre syster Miriam är perfekt och är det barn föräldrarna skryter om på middagar. Det går bra för henne skolan och hon är musikalisk. Miriam gör alltid som föräldrarna säger. Hon har även som första barn från deras skola vunnit ett fint pris.  Miriam har en fotovägg i sitt rum med alla sina vänner och familj. Alla finns med utom Jonna. 

Systrarna har fått nog

Allt är sämst och Jonna har fått nog. Men det har även hennes syster Miriam.  

Detta är en stundtals rolig ibland sorglig berättelse om två systrar som båda tror att den andre har det mycket bättre och roligare. En hoppfull berättelse med svärta. Läs den.  

Fler tips från Julia

 1. The Magic Misfits

  Av: Harris, Neil Patrick Tipsat av: Julia Åhl Kunto

  A feelgood story about magic, friendship and belonging.

 2. Gruvan

  Av: Lövestam, Sara Tipsat av: Julia Åhl Kunto

  "Det är du och jag, Anton, sa hon till boken. Trots att Anton inte var där, kände hon att de var lika. […] Hon hade också listat ut en annan sak om Anton, en som fick tanken att svindla och håret att resa sig på hennes armar."

 3. Fågeln i mig flyger vart den vill

  Av: Lundberg, Sara Tipsat av: Julia Åhl Kunto

  En stark läsupplevelse om att inte riktigt passa in, att vilja gå sin egen väg och inte göra det som förväntas av en. Det är även en bok om sorg, längtan och fantasins kraft att förändra.

 4. Kugghjärtat

  Av: Bunzl, Peter Tipsat av: Julia Åhl Kunto

  Hemligheten finns i hjärtat.

Målgrupp:

Taggar:

Tipsat av: Julia Åhl Kunto den 26 februari 2020