Fjällmordet

Vi är verkligen inte bortskämda med deckare som utspelar sig i Gällivaretrakterna. Det blir en speciell känsla när man känner igen hus och gator som omnämns, en hemma-känsla infinner sig som är rätt trevlig.

En man hittas död till fjälls, i vedboden vid Kisurisstugan. Det är gruvbolagets tidigare vd, Lennart Skoglund. Dödsfallet avskrivs som naturligt, en tragisk hjärtinfarkt. Men när även gruvbolagets styrelseordförande Peder Bergman hittas död några veckor senare, helt uppenbart mördad, återupptas även utredningen av Lennart Skoglund.

Ingen blodig deckare

Det här är ingen våldsam, blodig deckare där man grottar ner sig i detaljer kring själva morden. Man behöver alltså inte vara en härdad deckarfantast för att klara av att läsa den här boken. Vill man läsa en spännande bok där miljön är Gällivare och Norrbotten så ska man absolut ge Fjällmordet en chans.

Fler deckare är nog att vänta för det här är första boken i serien Gällivare-morden.

Boken finns också att lyssna på som e-ljudbok.

Mer spänning från Hilkka

 1. Krokodilväktaren

  Av: Engberg, Katrine Tipsat av: Hilkka Horsma

  Jag har ett gott öga till danska deckar- och thrillerförfattare. Här kommer en till som jag absolut kommer att följa framöver. Den här är riktigt spännande och intrigen har sina överraskningsmoment.

 2. Tigeröga

  Av: Bieberstein Lee, Bettina Tipsat av: Hilkka Horsma

  Polistejpen framför lägenhetsdörren väcker nyinflyttade frilansjournalisten Hannas nyfikenhet. Vad är det som har hänt med grannen Esther? Det enda hon vet är att Esther är försvunnen och spår av blod har hittats i lägenheten.

 3. Staden

  Av: Sten, Camilla Tipsat av: Hilkka Horsma

  1959 försvann hela befolkningen i den lilla gruvstaden Silvertjärn. Niohundra människor spårlöst borta. Vad var det som hände?

Visa fler sidor...

Alla tips från Hilkka

 1. Marken

  Av: Väyrynen, David Tipsat av: Hilkka Horsma

  Vi lever i den bästa av världar. Här på landet, i byn, i glesbygden, i norr. Marken är en varm, rak och ärlig hyllning till människorna och levnadssättet, till naturen i vår norra landsända.

 2. Björnstad

  Av: Backman, Fredrik Tipsat av: Hilkka Horsma

  En bok om ett hockeylag i en liten håla mitt i skogen i norr, hur spännande kan det vara? Bara så spännande att du inte kan sluta läsa förrän boken är slut.

 3. Krokodilväktaren

  Av: Engberg, Katrine Tipsat av: Hilkka Horsma

  Jag har ett gott öga till danska deckar- och thrillerförfattare. Här kommer en till som jag absolut kommer att följa framöver. Den här är riktigt spännande och intrigen har sina överraskningsmoment.