Kallelsen

Det var längesedan jag fick i mina händer en bok som den här. Den grep riktigt tag i mig redan i första kapitlet och det blev bara svårare att lägga den ifrån sig allteftersom handlingen började rulla på.

Kort går den ut på att ett spel ska spelas. Utförare är tolv ungdomar av skiftande nationalitet som får varsin ledtråd. Målet är att en av deras ätter ska överleva när resten kommer att gå under. Spelet kommer att utföras på olika sätt av de olika spelarna. Vissa väljer att liera sig medan andra enbart litar till sig själva. Kärleksförhållanden och rivalitet blossar upp. Vissa ser det som en kamp på liv och död medan andra menar att det inte behöver bli så. Hur ska det gå?

Här kan man dra paralleller till serier såsom Hungerspelstrilogin och Divergent, men författaren har trots allt lyckats få till en egen touch på handlingen. Kapitlen är korta, endast några sidor, men drivet kvarstår berättelsen igenom. En extra knorr innebär de ledtrådar som lämnas med jämna mellanrum i boken till läsaren så att man själv, om man vill, också kan försöka lösa gåtan.

Boken är den första i en planerad trilogi, så mer kommer.

Bonnier Carlsen, 2014.

Boken finns även att läsa som e-bok och att lyssna på som ljudbok (MP3).

Målgrupp:

Taggar:

Tipsat av: Annelill Mickelsson Vallin den 24 juli 2015