Life is strange

*Bae or Bay? Frågan som delar LIS-fans över hela världen!

Få dataspel har uppnått sådan kultstatus som Life Is Strange (LIS), ett äventyrsspel från Dotnod Entertainment som släpptes 2015. Spelet kretsar kring Chloe och Max som bor i den lilla kuststaden Arcadia Bay, två bästa vänner och kanske mer. Och, spoilers, Chloe är redan från början ödesbestämd att dö. Samtidigt har Max precis upptäckt att hon har förmågan att spola tillbaka tiden ett kort ögonblick – precis tillräckligt länge för att ändra på historien.

Spelet har två slut – antingen räddar du Chloe och Arcadia ödeläggs av en våldsam storm. Eller så räddar du staden och Chloe möter det öde hon var ämnad för i spelets början: hon blir skjuten av Nathan inne på tjejtoan på Blackwell Academy. 

Välgjort seriealbum

Dust är första delen i en trilogi som bygger vidare på slutet där Max räddar Chloe. Det har gått ett år sedan händelserna i Arcadia och Chloe och Max bor numera tillsammans i Seattle. Men Max har börjat få märkliga syner där hon möter personer som borde ha dött i stormen, och ibland är det inte ens samma Chloe som står bredvid henne längre. De återvänder till Arcadia för att söka svar, men sanningen visar sig vara långt mer otrolig än de kunnat föreställa sig. Finns det kanske ett sätt att rädda allihopa?

Ett välgjort seriealbum på engelska med illustrationer som verkligen ser ut som karaktärerna i spelet. Det finns många referenser både Life Is Strange och uppföljaren Before the storm. Är du ett fan av LIS är det här ett hella must-read! 

*Bae or Bay

Vad menas med det uttrycket? För många betyder bae "baby”. Men bae är en förkortning för Before Anyone Else, alltså någon jag väljer framför alla andra. 

Låna spelet

Om du har lånekort hos biblioteken i Boden och Kiruna kan du låna spelet också.

 1. Life is strange

  Språk:
  Engelska
  Publiceringsår: 2016
  Klassifikation: Sällskapsspel
  Finns som: PlayStation 4 -spel
 2. Life is strange

  Språk:
  Engelska
  Publiceringsår: 2016
  Klassifikation: Sällskapsspel
  Finns som: Xbox One -spel

Besök Annikas tipsarsida

 1. Annika: dataspel och gaming

  Annika tipsar helst om böcker om dataspel och gaming. Exempelvis guideböcker för olika spel, faktaböcker om e-sport, serier baserade på spel, skönlitteratur med anknytning till spel, creepypasta och science fiction om till exempel virtual reality.

Målgrupp:

Taggar:

Tipsat av: Annika Riekkola den 22 februari 2021