Lite ihop

Majkens bästis sviker men det kanske inte var så dumt ändå? Läs så får du se!

Lite ihop är Johanna Lindbäcks första bok för mellanåldern, 9-12 år. Majken, som precis börjat sexan, fattar inte vad som händer med hennes kompis Tessan. Plötsligt börjar Tessan hänga med Belinda som både hon och Majken tidigare tyckt är både ytlig och fånig. Tessan och Belinda pratar om filmer de sett och killar de träffat, när Tessan egentligen borde ha varit på fotbollsläger eller simträning. När Majken frågar suckar Tessan och himlar med ögonen. De träffas mindre och mindre och Majken känner sig utanför trots att hon har andra kompisar.

Majken har ett ocoolt namn och hon spelar ett otroligt ocoolt instrument,  fiol,  men hon har världens coolaste fiollärare, Izzy. Bara därför fortsätter Majken traggla med fiolspelandet. I väntan på en fiollektion träffar Majken Ivan . Det visar sig att deras mammor känner varandra och de börjar umgås så smått. Så kommer Majken med en, i hennes tycke, genial idé. Det gäller bara att få Ivan att gå med på den.

Min enda negativa upplevelse av den här boken är alla de engelska uttryck som strösslas lite här och var i boken. Jag är tveksam till om man i sexan pratar så här. Något som däremot var mycket positivt är Majkens utveckling och de tankar Idas kommentar om Bechdel-testet skapar.

Andra delen heter Kanske ihop.

Båda delarna finns som talbok. Läs om vem som får låna talböcker>>> 
 

 

Målgrupp:

Taggar:

Tipsat av: Agneta Krohn Strömshed den 1 juli 2016