Lyckliga människor läser och dricker kaffe

Diane har isolerat sig i sin lägenhet i Paris efter att hennes man och 5-åriga dotter omkom i en bilolycka när de krockade med en lastbil.

Nu har det gått ett år efter olyckan och bästa vännen Felix ser med oro på Dianes förfall. Han insisterar på att de ska resa bort någonstans för att hon ska få miljöombyte. Diane har ingen lust att följa med på någon resa. Men för att få tyst på Felix måste hon ta tag i saken.

Dianes man Colin drömde alltid om att åka till Irland och nu bestämmer sig Diane för att åka dit på obestämd tid. Hon hittar en stuga på landsbygden i den lilla byn Mulranny. Ägarna är ett äldre par, Abby och Jack.

Svallande känslor

Granne till Diane är parets brorson Edward, en fotograf som inte tycks uppskatta sällskap. Han tvekar inte att klargöra för henne vad han tycker om att hon hyr grannstugan. Deras möten lyckas reta upp Diane rejält.

En tid senare kommer Edwards lillasyster Judith på besök. Diane blir motvilligt vän med henne och får samtidigt veta mer om syskonens bakgrund.

Det här är en riktigt gripande bok, full med känslor som svallar. Handlingen har ett driv framåt och Diane är en personlighet som fångar intresset direkt. Slutet var sådant att jag blev glad när jag upptäckte att det finns en fortsättning som jag genast satte igång med.

Reservera och läs bok nummer 2

 1. En del av mitt hjärta

  Av: Martin-Lugand, Agnes
  Språk:
  Svenska
  Publiceringsår: 2018
  Klassifikation: Skönlitteratur översatt från franska
  Finns som: Bok

  

Här finns fler tips från Annelill

Målgrupp:

Taggar:

Tipsat av: Annelill Mickelsson Vallin den 18 maj 2020