Mammaroll & snippkontroll

Alldeles, alldeles underbart! Eller? En bok om första året efter förlossningen som är både faktaspäckad och underhållande.

Det här är en bok som är liten till formatet. Kanske precis lagom liten och inbjudande för någon som precis fött barn? Den är faktaspäckad men samtidigt väldigt underhållande och det verkar som att bokens två författare hade kul när de gjorde den.

Boken igenom ligger fokus på mamman, inte på barnet. Det personliga tilltalet och roliga illustrationerna lyfter den faktaspäckade texten som inte väjer för någonting, varken bajskonsistens (alltså mammans), eventuella sfinkterrupturer eller omgivningens krav. Helt klart en bok att känna igen sig i för den som fått barn, men också en bok för närstående som vill förstå.

Någon att hålla i handen

Mammaroll & snippkontroll är indelad i fyra delar: första veckorna, första månaden, första halvåret och första året.

Det är Mia Fernando, fysioterapeut med inriktning mot bland annat gynekologi, som står bakom boken tillsammans med illustratören Louise Winblad. De är kända sedan tidigare med sina instagramkonton och bloggar, Hej hej vardag och Bakingbabies (googla så hittar du dit).

Med den här boken vill de erbjuda en vän att få hjälp och stöd av och hålla i handen när det känns tufft och förvirrat efter förlossningen.

Läs också

 1. Kejsarfödsel

  Undertitel: snittkoll & mammaroll
  Av: Fernando, Mia
  Språk:
  Svenska
  Publiceringsår: 2019
  Klassifikation: Gynekologi och obstetrik
  Finns som: Bok

Här är Malenes tipsarsida

Målgrupp:

Taggar:

Tipsat av: Malene Jensen den 27 april 2020