Onda flickor

Det här är helt klart en riktigt bra thriller! En ruggigt spännande historia om flickorna Bel och Jade som en sommardag för första gången träffar varandra och innan dagen är slut har de mördat femåriga Chloe.

Bägge flickorna döms till fängelse och förbjuds att ha kontakt med varandra. Efter avtjänat straff får de nya identiteter, de lyckas skaffa jobb och familj men framförallt att dölja sina tidigare liv för alla i sin omgivning.

25 år senare inträffar en rad obehagliga attacker och mord på unga kvinnor i Whitmouth och journalisten Kirsty Lindsay åker dit för att bevaka händelserna. Kirsty möter då ett vittne, städaren Amber Gordon. Kirsty och Amber är förstås Jade och Bel. De inser direkt att de är i omedelbar fara. Ingen får upptäcka vilka de egentligen är.

Berättelsen är spännande på flera plan, dels de aktuella överfallen och morden som sker i nutid och jakten på förövaren. Parallellt skildras omständigheterna som ledde till mordet på Chloe 25 år tidigare.

Det är en övertygande psykologisk berättelse om flickorna Bel och Jade som kommer från helt skilda sociala miljöer. Bel från ett överklasshem och Jade från en beryktad fattig halvkriminell familj, men gemensamt för bägge två är att de misshandlades i hemmet.
Kirstys och Ambers förflutna är på väg att avslöjas, men de är beredda att göra vad som än krävs för att skydda sina nya identiteter och familjer, precis allt.

Boken finns också att läsa som e-bok, lyssna på som e-ljudbok och talbok/DAISY. Läs om vem som får låna talböcker>>>

 

Målgrupp:

Taggar:

Tipsat av: Hilkka Horsma den 29 juni 2016