Samvetsmakaren

En science fiction-roman av en Pitebo! Året svenska sience fiction-roman i Sverige 2014.

Denna bok är en trilogi. Den utspelar sig i en framtid där människor kan färdas interstellärt genom upprättade stjärnportar.

"Vintergatsimperiet” är jämfört med själva galaxen Vintergatan fortfarande pyttelitet, men mänskligheten sprider sig på de planeter de lyckas göra beboeliga genom nanoteknik. Wikipedia benämner nanoteknik om att studera, manipulera och bygga ihop materien på atomär nivå, och därmed kunna designa speciella egenskaper och funktioner.

Huvudpersonen kommer från en värld av befolkade av religiösa fundamentalister, Kalvinister som avvisar teknik. När hans familj mördas är den första tanken hämnd. Och han ger sig av från sin hemvärld och en religiös tro han aldrig trott på, ironiskt nog för att bli en kyrkans man.

Den politiska strukturen i detta lösa samvälde är uppdelad i 3 fraktioner. Det är de religiösa vilka innefattar alla religioner (kyrkan), statsmakten (imperiet) och marknaden. Men så finns det okända.

Att navigera sig fram i huvudpersonens personliga glädje och tragik, stora omvälvande kollektiva skeenden, okända hot och ren sniken ondska i traditionell jag-berättarstil är det som driver romanen framåt.

Den 27 mars blev boken utsedd av spektakulart.se till året svenska science fiction-roman.

Om du är användare på Legimus finns den för direktnedladdning.

 

Målgrupp:

Taggar:

Tipsat av: Kristian Priemel den 1 maj 2017