Stark genom klimakteriet

Monika Björn är en välkänd profil i träningsvärlden. När hon kom in i klimakteriet hade hon svårt att hitta bra information och råd kring hur hon skulle hantera sina problem. Då valde hon att skriva en egen bok om klimakteriet.

Boken är inte ett uttömmande expertutlåtande, utan något så ovanligt som en inspirerande bok för den som är på väg in i klimakteriet eller redan befinner sig där. Med utgångspunkt i sin egen historia får vi veta mer om den här viktiga fasen i livet som hälften av Sveriges befolkning går igenom förr eller senare.

Ett plus är bokens bredd - den fungerar bra som en introduktion för den som vill veta mer. Varför kommer man i klimakteriet? Vad händer i kroppen? Vad kan man själv göra för att må bättre och vad finns det för medicinska alternativ?

Fysisk och mental träning

En stor del av boken ägnar författaren åt fysisk och mental träning, eftersom särskilt fysisk träning visat sig vara effektiv mot exempelvis vallningar. Om man redan är igång och tränar kan läsaren bara hoppa över övningsbeskrivningarna, och i annat fall inbjuder de till rörelse.

Monika Björn har också pratat med medicinskt kunniga i ämnet och boken avslutas med vetenskapliga källhänvisningar, vilket är ett stort plus.

Läs gärna

  1. Bli hälsoklok

    Av: Sandström, Lovisa Tipsat av: Malene Jensen

    Hur ska man egentligen göra för att må bra i livet och hitta den där berömda balansen? Den här boken handlar om några av de viktigaste komponenterna i våra liv, som rörelse, stress, kost och sömn. Och hur vi kan tänka och agera för att skapa en fungerande hälsosam vardag.

Välkommen till Malenes tipsarsida

Målgrupp:

Taggar:

Tipsat av: Malene Jensen den 25 mars 2020