Stora stygga räven

Gudarna skall veta att inte är lätt att vara mamma. Speciellt om man är räv.

Ännu mer speciellt om man är av hankön. Och ifall ens barn är kycklingar underlättar inte saken.  Speciellt med tanke på att deras största mål i livet är att ge sig ut i skogen och sparka ned vargen. Och han är stor och stygg. På riktigt.

Livet på landet

Den stora stygga räven är Benjamin Renners första serie-album. Han är också verksam som animatör vilket kan vara en förklaring till den perfekta tajmingen. Sida efter sida är fyllda med perfekt presenterade skämt. Ofta levererade på ett så nedtonad sätt att det är lätt att missa dem om man läser för fort. Men sak är säker: harar kan inte bara höja sarkastiskt på ögonbrynen. De kan också göra det på precis rätt ställe.

Jag måste erkänna det. Jag är kär. Men vem skulle kunna titta på Benjamin Renners fulsnyggt tecknande fabeldjur djupt i ögonen utan att bli förälskad. Om jag bara hade annat att livet på landet var så hysteriskt roligt så hade jag flyttat för länge sedan. Och det värsta är att jag inte kan välja vilken av djuren som är min favorit. Den stora stygga räven ligger i hård konkurens med den lakoniska vakthunden och en flock steroida hönor. För att inte tala om den där grisen.

Målgrupp:

Taggar:

Tipsat av: Magnus Svartvall den 11 oktober 2017