The land of eight seasons

Urskog, berg och myrar i världsarvet Laponia – magiskt fångade ögonblick som speglar Lapplands åtta årstider. Bläddra, titta och njut!

Det här är en fotobok i stort format som verkligen gör bilderna rättvisa. Fotografierna är stämningsfulla och vackra. Ljuset som leker med skuggorna eller visar snöns textur. Höstens sprakande färger och vinterns helt egna nyanser av rosa, orange och blått. Trädens och iskristallernas olika former. Jag får lust och blir inspirerad att själv ta mig ut för att se dessa vyer i verkliga livet.

Var och när

Boken har ingen berättande text, bara fakta om var fotografiet har tagits och vilken årstid. Åke Aronson har skrivit ett förord på engelska om sin vän Serkan Günes. Han har varit med på en del av turerna i Laponia när Serkan Günes arbetade med boken.

Serkan Günes är en prisbelönt landskapsfotograf född i Istanbul, Turkiet, som kom till Sverige när han var 20 år. Sedan 2015 bor han i Gällivare.

Fler böcker av Serkan Günes

  1. I huvudet på fotografen Serkan Günes

    Undertitel: [guide till landskapsfotografi]
    Av: Segeholm, Göran
    Språk:
    Svenska
    Publiceringsår: 2013
    Klassifikation: Fotografi, filmteknik
    Finns som: Bok

Naturtips från Hilkka

  1. Skogen

    Av: Wohlleben, Peter Tipsat av: Hilkka Horsma

    Jag får verkligen lust att ge mig ut på upptäcktsfärd, både här i närområdet Gällivare och längre bort på helt okända marker.

Visa fler sidor...

Fler tips från Hilkka

  1. Den stora verklighetsflykten

    Av: Johansson, Lars Tipsat av: Hilkka Horsma

    Det var länge sedan jag skrattade högt när jag läste en bok. Det gjorde jag här. Så vill du lätta upp höstmörkret med en skrattfest, tveka inte - låna hem!

  2. Näktergalens död

    Av: Kaaberbøl, Lene Tipsat av: Hilkka Horsma

    Danmarks deckarduo-drottningar har gjort det igen! Näktergalens död, som är den tredje fristående boken om sjuksköterskan Nina Borg, är lika rafflande spännande som de två tidigare böckerna Pojken i resväskan och De oönskade.

Visa fler sidor...

Målgrupp:

Taggar:

Tipsat av: Hilkka Horsma den 27 mars 2019