Väktarna

Debut som inspirerats av Twilight-serien.

Gillade du Twilight? Här kommer en debutant som klart inspirerats av Twilight-böckerna. Dock har författaren lagt till en egen twist till historien.

Nova Sommelius flyttar från Stockholm med sin mamma då fadern gått bort. Målet är den lilla orten Månkarbo. Nova ser det som ett tillfälligt boende eftersom hon snart går ut gymnasiet, medan modern vill komma bort från alla ledsamma minnen och börja om.

Mystiska bröder

Snart får Nova nya vänner och livet börjar kännas något lättare. Så träffar hon på de mystiska bröderna Vincent och Christian Weller. De lever med sin familj på en herrgård inne i skogen och beblandar sig inte med andra i första taget. Men Nova kan inte släppa tankarna på den snygge Vincent. Det går så långt att hon tar sig till herrgården i hemlighet och spanar. Det skulle hon inte ha gjort. Hon går vilse men hittas av Vincent och blir hemskjutsad. Pinsamt värre! Men inte kan hon släppa tankarna på den mystiska familjen ändå, och när hon träffar Vincent igen inser hon att hon är förälskad och otroligt nog verkar känslorna besvarade.

Christian söker upp Nova och varnar henne att Vincent inte är bra för henne, men hon lyssnar inte på det. Det borde hon ha gjort! Vincents familj är inte vanliga människor. De är väktare. Med hjälp av sina krafter ser de till att länderna inte blir överbefolkade genom att skapa naturkatastrofer. De äter inte mat utan livnär sig på människors livsenergi och Nova är i farozonen när hon umgås med Vincent.

Övernaturlig kärlek

Enligt bestämmelserna har de två val. Antingen kan Vincent göra Nova till väktare eller så måste han radera hennes minne. Nova tycker inte att något av valen är särskilt lockande utan vill fortsätta leva som människa.

Allt ställs på sin spets när Nova blir förföljd av en laglös väktare och till slut blir fångad av denne. Ska Vincent hitta henne och kommer hon att vara vid liv?

Boken slutar med en riktig cliffhanger som får mig att hoppas på en framtida fortsättning. Det här är en helt okej bok för alla tonåringar och även vuxna som vill läsa en rejält tilltagen (536 sidor) bok om en övernaturlig kärlekshistoria.

 

Målgrupp:

Taggar:

Tipsat av: Annelill Mickelsson Vallin den 28 juni 2017