This is my life

“Mamma och jag bor i en etta med kokskåp, där vi har möblerat med bäddsoffa, matbord och bokhylla. Vi har inget badrum och går till mormor och morfar när vi ska bada.”

Christer Lindarw berättar för Christina Kellberg om sitt liv och om vägen till hyllad artist och kläddesigner. 

Det börjar i Eskilstuna 1952. Christer Lindarws mamma är ung och pappa Bert är speedwayförare, en stjärna som flickorna trånade efter. När sedan mamman blir gravid lämnar Bert henne och hon fostrar sin son själv. När Christer Lindarw är tio år kommer klädkedjan Hennes till Eskilstuna, snygga kläder till billigt pris. Mamman fick råd att köpa kläder och Christer Lindarw brukade kombinera de kläder som hon skulle ha på sig. Det blev början på intresset för mode och design.

Efter gymnasiet blir det självklara valet Beckmans modelinje och Christer Lindarw är den enda killen i klassen. Sedan sommarjobb på Wahls konfektion som gillade arbetsprover och teckningar, där får han också vara modell för damkläder.  I slutet av fjärde terminen går en dröm i uppfyllelse nämligen att få åka till Paris. Erfarenheterna från den resan blir avgörande för framtiden och vad Christer kommer att satsa på.

Det här är en spännande biografi om livet som hyllad designer, om karriären som dragshowartist och som skapare av After Dark. Nu gör han sin sista turné, ett 40-årsjubileum med After Dark med showen ”This is it” som kommer till Kulturens hus i Luleå den 29 april 2017.