Tio underbara, härliga, hemska dejter

Tio blinddejter anordnade av dina släktingar. Skulle du våga ställa upp på det? Det är vad Sophie råkar ut för.

Strax före jul ska Sophies föräldrar åka till hennes gravida syster medan Sophie ska fira jul hos sina morföräldrar. Sophie har sett fram emot att få umgås med sin kille Griffin utan ständigt närvarande föräldrar. Men på en fest råkar hon få höra Griffin säga till en kompis att han tycker att deras förhållande har blivit tråkigt och att han skulle vilja ta en paus. Förtvivlad åker hon till sin mormors hus där släkten samlats inför julen. Mormor kommer med idén att fram till nyårsafton ska släktingarna turas om att ordna med dejter åt Sophie för att få henne att må bättre.

Motvilligt ställer hon upp på deras idé men säger också att om någon dejt känns alldeles fel så får hon utnyttja ett frikort för att ställa in.

Dejter och jobbiga släktningar

Nu följer en salig blandning av dejter, både riktigt trevliga men också raka motsatsen. Samtidigt försöker Griffin kontakta Sophie och skriver massor med sms om hur han ångrar sig.

Allt eftersom dagarna går börjar Sophie återhämta sig och kanske finns det en kärlek där hon minst av allt anar det?

Om du är sugen på att läsa en ungdomsbok med en rejäl dos julmys kombinerat med intrigerande släktingar så har du den här. Man följer Sophies vedermödor med ett leende och fastän miljön kan kännas främmande så lämnar man boken med en känsla av att allt kan ordna sig. En riktig karamell att njuta av, även fast det inte är jul.

Boken finns även som talbok för dig med läsnedsättning.

Fler tips från Annelill hittar du här

Audience:

Tags:

Review by: Annelill Mickelsson Vallin Friday, March 26, 2021