Tornedalsmat på Margits vis

Recept på sima! Den läskande drycken som kommer från Finland och som i Sverige kallas för mjöd!

Manne Stenros har skrivit en bok om tornedalsmat och han har fått recepten av Margit Spolander från Kukkola

Tornedalen är speciell, med bland annat den stora Torneälven som rinner som en fri gränsälv ut i Bottenviken. Här finns en unik matkultur.

Margit Spolander ger oss olika recpet på tornedalsmat. Vad sägs om älgfärsbiff med rårörda lingon, renköttssoppa, lingonparfait, sikmoussetårta med sikrom, lingonsangria, pikant kornsallad, Kukkolatapas och kaffeost med hjortron!

Fina färgbilder förhöjer läsupplevelsen!

Boken är skriven på både svenska och finska.

En riktig guldgruva för den matintresserade och jag får stor lust att besöka Kukkolaforsen!

Gästskribent: Mari Norberg, Kiruna stadsbibliotek

Målgrupp:

Taggar:

Tipsat av: Webbredaktionen den 13 september 2016