Tredje året för Norrbottens hållbarhetsvecka

Biblioteken är en bra start när du vill lära om att leva och agera hållbart året om. I samband med hållbarhetsveckan anordnas bokbord och diverse aktiviteter på biblioteken.

SEE logo
Syftet med Hållbarhetsveckan/SEE är att uppmärksamma olika initiativ inom hållbarhet, för att alla i länet ska få mer kunskap och inspiration att börja leva och agera hållbart. Det är meningen att besökarna ska känna, prata, smaka, utmana, utveckla och nätverka hållbart under en hel vecka, eller bara en kort stund. 

På varje bibliotek i länet görs utställningar med böcker på temat. På en del bibliotek anordnas seminarier eller föreläsningar, exempelvis om chokladens mörka historia och hur du återvinner din stekpanna. Håll utkik i vår Arrangemang-kalender för andra inspirerande punkter. 

Hälsopromenader

Nytt för i år är att vi samarbetar med Folkhälsan, Landstinget, och olika pensionärsföreningar för att uppmärksamma seniorers hälsa. I det samarbetet ingår hälsopromenader på många håll i länet. Läs mer på www.nll.se/folkhalsa. Biblioteken tillhandahåller tipskuponger för dessa promenader och informerar om vilka föreningar som deltar. Fina priser. Tipskupongen ska lämnas in senast den 29 september.

SEE hållbarhetsvecka pågår 14-20 september.

 1. Rätt ur jorden

  Subtitle: handbok i självhushållning
  By: Linde, Bella
  Language:
  Swedish
  Published: 2014
  Classification: Qed
  Available as: Book
 2. Do Redo

  Subtitle: konsten att slakta en tröja
  By: Lindén Ivarsson, Anna-Stina
  Language:
  Swedish
  Published: 2004
  Classification: Qcc
  Available as: Book
 3. Textilt återbruk

  Subtitle: [en bok med inspiration, glädje och lust!]
  By: Lindström, Malin
  Language:
  Swedish
  Published: 2008
  Classification: Qcc
  Available as: Book

Tags:

Written by: Webbredaktionen Wednesday, August 19, 2015