Tusentals tidningar från hela världen - direkt i din surfplatta, mobil eller dator!

Nu finns PressReader, databasen med ca 5000 dagstidningar och tidskrifter från över 100 länder, på alla bibliotek i Norrbotten.

PressReader
 

Vill du läsa nyheter från New York, kolla senaste modet i Paris, få inspiration till nästa semesterresa, eller lära dig mer om din hobby? Oavsett intresse kan vi lova att hos PressReader finns något för dig.

Steg ett är att du tar med dig din surfplatta, smartphone eller laptop till biblioteket, och kopplar upp dig på bibliotekets trådlösa nätverk. Steg två är att ladda ner appen PressReader för iOS eller Android, eller gå till www.pressreader.com på din dator. (Här finns en demo för PressReader, klicka på "Swedish" för att starta.)

Nu är det bara att leta upp en intressant tidning och börja läsa!

Du kan ladda ner så många tidningar du vill, och när de väl är nedladdade har du dem kvar så länge du vill. Från det att du öppnat PressReader på biblioteket har du dessutom fri tillgång i 3 dygn, även utanför bibliotekets nätverk.

PressReader har flera fiffiga funktioner, som att växla mellan tidningens vanliga layout och en enklare textversion, översättning och textuppläsning. Mer information och hjälp att komma igång får du på ditt lokala bibliotek.

Överväldigad av mängden tidningar att välja på? Här följer några tips från oss på biblioteket:

Tidskrifter PressReader
 

Taggar:

Skrivet av: Maria Thorgren den 26 februari 2016