Vägen till Sugar Maple Inn

En bok om kärlek, bakning och banjospelande

När jag började läsa den här boken drog sig tankarna osökt till Jenny Colgans Det lilla bageriet-böcker, men den här boken visar sig lätt klara av att stå på egna ben. Den var riktigt bra.

Louise Miller har här skrivit en historia om konditorn Olivia Rawling, som när hon av misstag sätter eld på sin arbetsplats rymmer från Boston och tillsammans med sin hund beger sig till bästa vännen Hannah.

Hannah bor i den lilla staden Guthrie där alla känner alla och rykten går direkt när det kommer en ny person dit. Den färgstarka Olivia (hon byter hårfärg efter humör) får jobb på värdshuset Sugar Maple Inn som ägs av den bistra Margaret Hurley.

Snart har Olivia gjort sig oumbärlig med sina underbara bakverk som gästerna älskar. Själv gillar hon också att spela banjo vilket leder till att hon går med i ett band där bland annat grannarnas yngste son Martin McCracken är med. Så småningom inser hon att hon är lite förälskad i Martin men han är märkligt undflyende.

Dessutom finns en rivalitet, vars orsak uppdagas så småningom, mellan Margaret Hurley och Jane White, vilket kulminerar vid Coventry Countys lantmarknads äppelpajtävling.

Detta är en riktig feelgood-bok som får dig på bra humör. Enda risken med boken är att alla bakverk som nämns kommer få dig sugen på att sätta igång och baka. Dessutom avslutas boken med ett äppelpajrecept.

För dig med läsnedsättning finns Vägen till Sugar Maple Inn som talbok, hämta direkt från Legimus.

Läs mer om Louise Miller: http://louisemillerauthor.tumblr.com

 

Det lilla bageriet på strandpromenaden

Av: Colgan, Jenny Tipsat av: Gunilla Almqvist

En fantastisk skön bok som mestadels utspelar sig i det lilla samhället Mount Polbearne i Cornwall. Ett samhälle som blir avskuret från fastlandet vid högvatten!

 

Fler tips från Annelill

 1. Korpmåne

  Av: Henriksson, Therese Tipsat av: Annelill Mickelsson Vallin

  Det här är en ungdomsbok som jag tror kan tilltala många, i synnerhet ungdom i glesbygd kan säkert känna igen sig i den här boken. Miljöbeskrivningarna var oerhört bra gjorda. Lägg sedan till spänningsmomentet med övernaturliga inslag - en pärla även för fantasyentusiasterna.

 2. Amandas gåta

  Av: Allende, Isabel Tipsat av: Annelill Mickelsson Vallin

  Det var med viss spänning jag öppnade Isabel Allendes senaste bok. De tidigare som jag läst har alla varit riktigt välskrivna verk som fångat mig direkt, men hur skulle det bli när hon nu bytt genre till att skriva en deckare?

 3. Åse och grodan

  Av: Olsson, Ingrid Tipsat av: Annelill Mickelsson Vallin

  En underbar bok om hur svårt det kan vara med det lilla ordet sen.

 4. En liten värld

  Av: Hellberg, Åsa Tipsat av: Annelill Mickelsson Vallin

  Elsa är en sjuttioårig änka som bestämt sig för att hon vill ut och se världen. Ensam törs hon inte åka. Därför bestämmer hon sig för att följa efter den tredje personen som stiger på Arlanda express. Pass och olika valutor har hon redan ordnat med.

Visa fler sidor...

Målgrupp:

Taggar:

Tipsat av: Annelill Mickelsson Vallin den 3 mars 2017