Vägen till Sugar Maple Inn

En bok om kärlek, bakning och banjospelande

När jag började läsa den här boken drog sig tankarna osökt till Jenny Colgans Det lilla bageriet-böcker, men den här boken visar sig lätt klara av att stå på egna ben. Den var riktigt bra.

Louise Miller har här skrivit en historia om konditorn Olivia Rawling, som när hon av misstag sätter eld på sin arbetsplats rymmer från Boston och tillsammans med sin hund beger sig till bästa vännen Hannah.

Hannah bor i den lilla staden Guthrie där alla känner alla och rykten går direkt när det kommer en ny person dit. Den färgstarka Olivia (hon byter hårfärg efter humör) får jobb på värdshuset Sugar Maple Inn som ägs av den bistra Margaret Hurley.

Banjospelande bakverkare

Snart har Olivia gjort sig oumbärlig med sina underbara bakverk som gästerna älskar. Själv gillar hon också att spela banjo vilket leder till att hon går med i ett band där bland annat grannarnas yngste son Martin McCracken är med. Så småningom inser hon att hon är lite förälskad i Martin men han är märkligt undflyende.

Dessutom finns en rivalitet, vars orsak uppdagas så småningom, mellan Margaret Hurley och Jane White, vilket kulminerar vid Coventry Countys lantmarknads äppelpajtävling.

Detta är en riktig feelgood-bok som får dig på bra humör. Enda risken med boken är att alla bakverk som nämns kommer få dig sugen på att sätta igång och baka. Dessutom avslutas boken med ett äppelpajrecept.

För dig med läsnedsättning finns Vägen till Sugar Maple Inn som talbok, hämta direkt från Legimus.

Läs mer om Louise Miller: http://louisemillerauthor.tumblr.com

 

Det lilla bageriet på strandpromenaden

By: Colgan, Jenny Review by: Gunilla Almqvist

En fantastisk skön bok som mestadels utspelar sig i det lilla samhället Mount Polbearne i Cornwall. Ett samhälle som blir avskuret från fastlandet vid högvatten!

 

Fler tips från Annelill

 1. Korpmåne

  By: Henriksson, Therese Review by: Annelill Mickelsson Vallin

  Det här är en ungdomsbok som jag tror kan tilltala många, i synnerhet ungdom i glesbygd kan säkert känna igen sig i den här boken. Miljöbeskrivningarna var oerhört bra gjorda. Lägg sedan till spänningsmomentet med övernaturliga inslag - en pärla även för fantasyentusiasterna.

 2. Jaktstigen med Nore och Levi

  By: Stridsman, Erica Review by: Annelill Mickelsson Vallin

  En härlig barnbok där det med fart och fläkt skildras en dag i den norrbottniska höstskogen.

 3. Ekon av längtan

  By: McKinley, Tamara Review by: Annelill Mickelsson Vallin

  Om kärlek i skuggan av krig och hemligheter som inte kan döljas för evigt.

Show more...

Audience:

Tags:

Review by: Annelill Mickelsson Vallin Friday, March 3, 2017