Vår trädkoja med 13 våningar

Andy Griffiths och Terry Denton har här skrivit en svindlande historia om deras (troligen påhittade?) äventyr. De har en otrolig trädkoja tillsammans som verkligen skulle vara varje kojbyggarintresserads dröm. Här finns såväl läskfontän, marshmallowmaskin, spelhall och bassäng.

En enormt stor trädkoja, två grabbar och en mängd knasiga äventyr. Låter det kul?

Just nu har de två killarna svårt att komma igång med sin nästa bok (Andy skriver och Terry ritar), och deras förläggare herr Stornäsa tjatar på dem att de måste sätta fart. Men det finns så mycket annat som är roligare att ägna sig åt, som att se favoritprogrammet på tv. Sedan kommer brevbäraren med ett stort paket sjöapor och händelserna fortsätter att rulla på till dess att dagen är slut och ingen bok skriven. Då kommer de på den ljusa idén att skriva ner sin otroliga dag vilket blir till denna bok.

Det här är en riktigt rolig bok för mellanåldersbarn, och i synnerhet säkert hos de mer läsovilliga då det är korta textstycken och gott om dråpliga illustrationer, vilka man måste studera innan man läser vidare.

Fart och fläkt från sidan ett. Rekommenderas varmt till de som vill ha en rolig lässtund, antingen själva eller som högläsning så man kan fnissa tillsammans. En varning dock: Boken tar slut alltför fort!

Läs mer om Andy Griffiths och Terry Denton på: http://www.andygriffiths.com.au/

Alfabeta, 2015.

Boken finns inläst som talbok Daisy, inläsare är Lena Strömberg.

Den fjärde boken, Vår överdrivet gigantiska trädkoja med 52 våningar, kommer ut på svenska senare i år (2016).

 

 

 

 

Audience:

Tags:

Review by: Annelill Mickelsson Vallin Friday, May 27, 2016