Överkalix bibliotek

Mitt i Norrbotten vid kalixälvens strand finns Överkalix folk- och skolbibliotek. En inspirerande mötesplats med allt från fängslande utställningar till sagor och berättelser.

Här finns litteratur om bygdens historia, där du kan söka dina rötter eller läsa om skogens björnar och spelmannen Vifast. Välkommen till det lilla biblioteket i hjärtat av Norrbotten!

Har du frågor om våra tjänster, kontakta oss via telefon eller mail.

Just nu har vi ingen evenemangskalender men följ oss gärna i sociala medier för att hålla dig uppdaterad. Vi finns på Facebook.

Våra tjänster

Boken kommer

Du som har en varaktig eller tillfällig funktionsnedsättning har rätt att ta del av denna service. Detta innebär att biblioteket kan leverera böcker hem till dig. Kontakta oss om du är intresserad av denna tjänst.

Talböcker och Legimus

Du som har någon form av läsnedsättning, till exempel dyslexi, får låna talböcker. Läs mer om vem som får låna talböcker här.

Utskrifter

På biblioteket kan du kopiera, skriva ut och skanna. Vårt trådlösa nätverk är fritt att använda. Kopior och utskrifer kostar 2 kr per papper.

Överkalixsamlingen

Här hittar du böcker, kartor och artiklar om orten. Du som släktforskar kan söka i Riksarkivets kyrkoböcker på våra internetdatorer. Här hittar du också uppgifter om befolkningen i kommunens byar samt forskning om Tornedalska släkter - allt samlat i pärmar.