Piteå stadsbibliotek

Din mötesplats för kunskap, nytta och nöje.

Har du frågor om våra tjänster, kontakta oss via telefon eller mail.

Just nu har vi ingen evenemangskalender men följ oss gärna i sociala medier för att hålla dig uppdaterad. Vi finns på Facebook och Instagram. Du kan även se våra arrangemang på kommunens hemsida.

Våra tjänster

För barn och deras vuxna

Inne på barnavdelningen finns Verkstan, vårt kombinerade skapar- och småbarnsrum. Det finns en köksdel med vatten, babystolar och mikro för att värma medhavd mat. Skötbord finns i kapprummet vid entrén. För äldre barn finns pussel och spel att låna under biblioteksbesöket.

Datorer

På biblioteket finns fyra datorer som är gratis att använda, med möjlighet att skriva ut. Vill lyssna på något har vi hörlurar för utlån.

Låna surfplattor

Vi har sex utlåningsbara surfplattor, så kallade Hublets, till utlån. Lyssna på musik, se film, och surfa, var som helst i biblioteket.

Databaser

Vi har flera olika e-tjänster för dig som söker information. All fakta har granskats för att vara säker och trovärdig. Du kan exempelvis släktforska, få information om världens länder och läsa dagstidningar. Här hittar du våra databaser.

Grupprum

Vi har två grupprum som kan användas. Det större grupprummet heter Alfa och det mindre heter Beta. Båda rummen har TV-skärm och i Alfa finns det även en konferenskamera. 

Kopiering och utskrifter

På biblioteket kan du kopiera, skanna, faxa och skriva ut.

Boken kommer

Älskar du att läsa? Vill du bli inspirerad? Skulle du vilja dela med dig? Vill du helt enkelt börja eller fortsätta att låna böcker men kan inte ta dig till biblioteket? Då kommer vi till dig!

Boken kommer är en kostnadsfri tjänst för dig som på grund av ålder, sjukdom, funktionsnedsättning eller liknande inte kan ta dig till biblioteket.

Vi levererar böcker som du vill låna. Telefon: 0911-69 68 00 eller E-post

Talböcker och Legimus

Du som har någon form av läsnedsättning, till exempel dyslexi, får låna talböcker. Läs mer om vem som får låna talböcker här.

För att själv kunna få möjlighet att ladda ner från Legimus eller låna Talböcker måste du boka en tid på biblioteket.

Biblioteksplan

Piteå kommuns biblioteksplan 2020-2023 (pdf).