E-böcker

E-böcker är perfekt för dig som vill läsa eller lyssna vars du än är.

Biblioteken i Norrbotten har ett stort utbud av e-böcker. Du kan låna 4 e-böcker per kalendermånad. Allt du behöver är ett bibliotekskort och PIN-kod.

Det finns en gräns

Varför 4 lån? Biblioteken i Norrbotten har satt en gräns för hur mycket e-bokslånen får kosta. Det betyder att om vi når den kostnaden får ingen låna fler e-böcker den månaden, inte ens om du har lånat exempelvis 2 e-böcker.

Det finns två sätt att läsa och lyssna

Du kan välja mellan att ladda ner en app eller att gå till vår webbplats på E-lib för e-böcker.

Läsa i appen

I appen Biblio kan du söka, låna, läsa och lyssna på e-böcker. Här finns tipslistor och support. Du hittar den där appar finns. Kontakta gärna ditt bibliotek om du har frågor. Du kan välja om du vill logga in med ditt personnummer eller bibliotekskortsnummer, och alltid med PIN-kod.

Ladda ner appen på Google Play (Android)

Ladda ner appen på App Store (iPhone)

Läsa på webben

Du behöver inte logga in här på Bibblo.se utan går direkt in på vår e-bokssida hos E-lib via länken här nedan. Där loggar du in med ditt bibliotekskortsnummer och pin-kod. Du kan söka, låna, läsa och lyssna på e-böcker och där finns också tipslistor och hjälptexter. Kontakta gärna ditt bibliotek om du har frågor. 

Här hittar du e-böckerna >>>

Fler gratis e-böcker, på svenska och andra språk

Bläddra

Bläddra är en app med e-böcker på jiddisch, meänkieli, romani chib och samiska spåk. Finns att ladda hem där appar finns. Appen är helt kostnadsfri för dig att använda. Läs mer om Bläddra här

Världens bibliotek 

Världens bibliotek är en e-tjänst som är gratis för alla i Sverige och Norge. Här hittar du e-böcker och ljudböcker på de stora migrantspråken som talas i Skandinavien. Läs mer om Världens bibliotek här.

Yiddish Book Center

E-böcker och ljudböcker på jiddish som du kan lyssna på via webb eller ladda ner som mp3-fil. Yiddish Book Center hittar du här.

Litteraturbanken

Svenska klassiker att ladda ner eller läsa online, även vissa utländska böcker i svensk översättning. Här hittar du Litteraturbankens e-böcker.

Lit2Go 

Engelska barnböcker som du lyssnar på direkt via webben. Lit2Go hittar du här.

Radioföljetongen och Radionovellen

Sveriges Radios inläsning av utvalda romaner och noveller. Här hittar du alla inläsningar från Sveriges radio.