Gällivare bibliotek

Biblioteket ligger centralt beläget i Folkets Hus. Ett rum för kunskap, upplevelser, inspiration och en paus i vardagen. 

På biblioteket kan du ta del av ett brett utbud av olika slags medier och få hjälp med att hitta bland dem.

Vi hjälper dig också att komma igång med våra digitala tjänster. Med ditt lånekort kan du låna e-böcker, läsa tidningar, låna strömmande film mm. Vi visar dig hur.

Som förvaltningskommun för samiska, finska och meänkieli hittar du böcker och andra medier på dessa språk i biblioteket.
Du kan även botanisera bland våra lokalhistoriska samlingar och litteratur kring samisk kultur.

Våra publika datorer lånar du gratis. För utskrifter, scanning och kopiering tar vi ut en mindre kostnad. Biblioteket tillhandahåller wifi.

Våra tjänster

Har du frågor om våra tjänster, kontakta oss via telefon eller mail.

Just nu har vi ingen evenemangskalender men följ oss gärna i sociala medier för att hålla dig uppdaterad. Vi finns på Facebook och Instagram.

Boken kommer

Boken kommer är en service för dig som är långvarigt sjuk, rörelsehindrad eller av liknande anledning inte själv kan komma till biblioteket. Då kan boken komma hem till dig. Kontakta biblioteket eller ring Ingrid Johansson 0970-818056.

Digital körkortsteori

Nu kan du plugga körkortsteori gratis på biblioteket. Via denna länk kan du skapa ett konto eller ladda ner appen Trafiko från App store eller Google play. Du har tillgång till körkortsboken som e-bok eller e-ljudbok och teorifrågor på svenska, engelska, arabiska och persiska när du är uppkopplad på bibliotekets wifi eller på våra publika datorer.

Service till skolor och förskolor

Förskolegrupper och skolklasser är välkomna att besöka biblioteket på bokade tider. Bokdepositioner erbjuds till skolklasser/förskolegrupper som inte har gångavstånd till biblioteket. Som lärare kan du också själv plocka ihop din bokdepå från vår resurs Läsesamlingen.

Talböcker och Legimus

Du som har någon form av läsnedsättning, till exempel dyslexi, får låna talböcker. Läs mer om vem som får låna talböcker.
På biblioteket hjälper vi dig att skaffa en inloggning.

Bokbussen ger service till kommunens ytterområden. Mer information hittar du här.