Stora boken om fermentering : fakta och 75 recept med jäst, mögel och bakterier /

Succéböckerna Fermentera och Fermentera 2.0 banade väg för fermenteringsvågen i Sverige. I Stora boken om fermentering samlar vi de bästa recepten ur Jenny Neikells två tidigare böcker, och får även en ny uppdaterad faktadel och helt nya recept. Fermentering är matlagning med hjälp av goda mikroorg...

Sparad:
Bibliografiska uppgifter
Neikell, Jenny, 1976-
Bok
Swedish
Stockholm : Norstedts, [2020]
Beskrivning
Sammanfattning:Succéböckerna Fermentera och Fermentera 2.0 banade väg för fermenteringsvågen i Sverige. I Stora boken om fermentering samlar vi de bästa recepten ur Jenny Neikells två tidigare böcker, och får även en ny uppdaterad faktadel och helt nya recept. Fermentering är matlagning med hjälp av goda mikroorganismer. Jäst, mögel och bakterier förändrar doft och textur i maten och bildar spännande smaker, som syra och umami. Dessutom kan fermenterad mat ha positiva effekter på vår hälsa. I den här boken får du bekanta dig med allt från kimchi, koji och kombucha till tempeh, kefir och surdeg. I bokens gedigna faktadel beskrivs fermenteringstekniker och mikrobiologiska processer på ett fängslande och lättfattligt vis. Med de detaljerade recepten som inte bara förklarar hur, utan varför, är det enkelt att lyckas med fermentering hemma och det behövs ingen dyr specialutrustning. Med några burkar, sildukar och en spis kommer man långt. Välkommen in i en fascinerande värld av goda smaker!
Beskrivning:Innehållet tidigare publicerat i författarens: Fermentera ; Fermentera 2.0
Fysisk beskrivning:283 sidor illustrationer 25 cm
ISBN:9789113107295
Logga in med bibliotekskortet för att se reserveringsmöjligheter.
Lägg till i lista
Bibliotek Status Placering
Bodens stadsbibliotek Tillgänglig Biblioteket , Hus, hem och hantverk , 641.4
Hortlax bibliotek Tillgänglig Biblioteket , 641
Kalix kommunbibliotek Tillgänglig Biblioteket , Kropp&Själ , Mat
Luleå stadsbibliotek Tillgänglig Biblioteket , Plan 4 , 641.4
Piteå stadsbibliotek Tillgänglig Biblioteket , 641.4